Main | Sign Up | Login | RSSΤετάρτη, 22/08/2018, 04:35

Δημοτικό Σχολείο Νέου Χωριού

Site menu
Section categories
Η ιστορία του χωρίου μας. [1]
Ήθη και έθιμα της περιοχής μας. [1]
Το σχολείο μας στα χρόνια τα παλιά. [5]
Τα παιδιά μας γράφουν... [16]
Δάσκαλοι και γονείς αρθρογραφούν. [4]
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων [12]
Τα μαθήματα σκακιού [2]
Our poll
Rate my site
Total of answers: 24
Statistics

Σύνολο συνδεδεμένων χρηστών 1
Επισκέπτης 1
Χρήστης 0

Περιεχόμενα ιστοσελίδας

Main » Articles » Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Δράση του συλλόγου Γονέων και Κηδ. Δημ. Σχ. & Νηπ/γείου Ν. Χωριού. τεύχος 1ο.

    Δράση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νιο Χωριού.
τεύχος 01/2009


 

Αγαπητοί γονείς – μέλη του συλλόγου μας.

 

Επικοινωνούμε ξανά μαζί σας γιατί πιστεύουμε πως αυτό είναι το καλύτερο προκειμένου να ενημερωθείτε για τις προσπάθειες που γίνονται από το Δ.Σ. με στόχο το όφελος των παιδιών μας, και μόνο αυτό.

Την καινούργια σχολική χρονιά κληθήκαμε να βοηθήσουμε το σύλλογο διδασκόντων για την αντικατάσταση των τζαμιών στις βιβλιοθήκες του σχολείου, με plexy glass, που είναι ασφαλέστερο για τα παιδιά μας. Ο σύλλογος μας ανέλαβε την παραγγελία καθώς και το κόστος τους, ενώ οι δάσκαλοι του σχολείου μας την τοποθέτηση τους.

Αφού επικοινωνήσαμε με την σκακιστική ακαδημία Χανίων, και αναλάβαμε να επιδοτήσουμε κατά 5 ευρώ το κόστος ανά μαθητή που λαμβάνει μέρος, τα μαθήματα σκακιού συνεχίζονται και φέτος, μετά από το πέρας του κλασσικού προγράμματος του σχολείου κάθε Δευτέρα.

Ζητήθηκε από φορείς του τόπου μας (εκκλησία, άλλοι σύλλογοι) καθώς και από επιχειρήσεις (ΙΝΚΑ, ΕΤΑΝΑΠ) να στηρίξουν οικονομικά το σύλλογο. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Έτσι λοιπόν το εκκλησιαστικό συμβούλιο του χωριού μας ανέλαβε και δώρισε στα παιδιά μας τα εισιτήρια για να παρακολουθήσουν μια παράσταση του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας.

Επίσης ο εκπολιτιστικός σύλλογος του Νέου Χωριού συνέβαλε σημαντικά στην αγορά ενός πλήρους πακέτου οργάνων γυμναστικής για τα παιδιά του σχολείου, το οποίο έκριναν οι γυμναστές ότι θα τους βοηθούσε στο μάθημα τους.

Άμεση ήταν και η ανταπόκριση του εκκλησιαστικού συμβουλίου των Αρμένων, που μας σύνδραμε οικονομικά.

Ετοιμάζουμε το ημερολόγιο-ατζέντα για το έτος 2009, το οποίο εκτυπώνεται χάρις στις πολύτιμες χορηγίες των επιχειρηματιών του δήμου μας, και σύντομα θα φτάσει και σε σας για να μας βοηθήσετε να το διαθέσουμε στο κοινό.

Το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι η εξεύρεση τρόπων ώστε να απασχολούνται τα παιδιά μας τα Σαββατοκύριακα με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, όπως πχ με μαθήματα ζωγραφικής, κεντήματος για τα κορίτσια ή εκμάθησης βελονάκι, επεξεργασίας χαλκού κ.α.

 Σε αυτό το σημείο κάθε ιδέα  και προσφορά σας θα είναι ευπρόσδεκτη.

Συμφωνήσαμε να προσφέρουμε στο Νηπιαγωγείο μας οθόνη υπολογιστή που ετοιμάζεται να εγκατασταθεί εκεί.

Συμφωνήσαμε επίσης  στο σχολικό συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 17 Νοέμβρη, για την αναβάθμιση του Νηπιαγωγείου μας και πιέσαμε το Δήμο προς αυτή την κατεύθυνση.

Επειδή πολλά λέγονται σας διαβεβαιώνουμε πως η θέση μας είναι, και θα είναι ξεκάθαρη πάνω σε αυτό το ζήτημα. Στηρίζουμε τη συντήρηση του υπάρχοντος κτηρίου και όχι την απομάκρυνση του Νηπιαγωγείου εκτός χωριού. Προσπαθούμε για την εύρυθμη λειτουργία και του Νηπιαγωγείου, και τους Δημοτικού Σχολείου, πάντα καλοπροαίρετα και ελπίζουμε πως δεν γινόμαστε σαν σύλλογος, αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά ούτε και στόχος για ανεύθυνα και κακόβουλα «βέλη».

Επειδή «όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέει» σας παρακαλούμε να δείτε με κατανόηση τις τυχών αδυναμίες μας και φυσικά η καλοπροαίρετη κριτική σας είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Ζητούμε για άλλη μια φορά την υποστήριξη σας (ταμειακή συνέπεια, καλή προαίρεση, βοήθεια σε τυχών προβλήματα.

  Επίσης σας υπενθυμίζουμε  ότι οι ετήσιες συνδρομές σας είναι απαραίτητες και σας βεβαιώνουμε πως «πιάνουν τόπο».

Από φέτος ο σύλλογος μας έχει αποκτήσει και το δικό του λογότυπο. Θα το έχετε προσέξει στις ανακοινώσεις που σας στέλνουμε.

    Επίσης φτιάξαμε και ένα λογότυπο για το σχολειό μας όπως θα προσέξατε στις ανακοινώσεις που εκδίδονται από τη διεύθυνση του σχολείου.

Τέλος σας ενημερώνουμε πως διοργανώνουμε στις 14 του Δεκέμβρη, ημέρα Κυριακή και ώρα 20:15  μια μοναδική συναυλία με τη χορωδία του Δήμου Χανίων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας  με την καλλιτεχνική επιμέλεια των Γ. Καλούτση και Ν. Περράκη.

Θα ακουστούν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Θα είναι μια υπέροχη βραδιά, η είσοδος είναι ελεύθερη  και είστε όλοι καλεσμένοι.

 

 

           Με εκτίμηση

             Το Δ.Σ.,


   

 

Category: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων | Added by: neohorio-dimot (10/01/2009) | Author: Αντζελα
Views: 419 | Rating: 5.0/3
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]
Login form
Search
Site friends
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2018